Autor: Juan Carlos Nesta
Publicado el: 04/06/2015

O Festival Gastronómico “Sabores Serranos”, regresa a fin de semana do 13 e 14 de xuño, ao Parque de San Sebastián, en San Xulián, coas tasquinhas para saborear os tradicionais tapas a base de porco e revivir as emocións da famosa Pega ao porco.

Ficha del evento:
  • 13/06/2015
    Fecha de inicio
  • 15:00
    Hora de inicio
  • Valença
    Lugar del evento

Tasquinhas com Petiscos de Porco em São Julião – Valença
Os sabores xenuínos da carne de porco, como o xamón, o chourizo, os rojões, o leitón e a orella de porco van a acompañar o bolo do tacho, a broa de millo cocido nos tradicionais fornos de leña, o caldo verde de Valença, unha das 7 marabillas Gastronómicas de Portugal, así como a repostería tradicional e os bos viños verdes locais. Dous días en que será posible petiscar, comprar, apreciar varios pratos e tapas serranos.

Do programa de animación do evento destaca a Pega ao Porco no barro, domingo 14 de xuño, a partir das 17h30. Un recinto pechado, completamente enlameado e con porcos bravos (xabarís) invitará as varios equipos a demostrar a súa destreza en coller o animal. Cada equipo estará constituído por dous xogadores, podendo ser masculino ou feminino. Gaña o equipo que consigue coller ó porco no mellor tempo. Do programa de animación consta, aínda, un encontro de folclore con grupos da zona, Concertinas e cantares ao desafío, preparación da Queimada Serrana e un paseo tt de jeeps.

Os Sabores Serranos son unha iniciativa do Concello de Valença, da Xunta de Unión das Parroquias de San Xulián e Silva eo Rancho Folclórico de San Xulián e conta co apoio das Adegas Edmund Val e Rolan e do Club de Tracción ás 4.

valença

Deja un comentario